Nytt bestick i äkta silver
"Vackraste gåvan som håller i generationer"

Med omsorg och känsla för detaljer har Erika Lagerbielke formgivit silverbesticket Estelle i ett spännande samarbete med anrika företaget Mema/GAB. Vid skapandet av sitt första bestick har den erkända formgivaren funnit inspiration i den svenska silvertraditionen och den enkla formens skönhet.

– Det här är ett drömprojekt! Jag har länge velat designa bestick. De små måtten och handens närvaro i användandet utmanar och intresserar mig mycket. Det är ren glädje att få arbeta med ett så vackert material som silver, säger Erika Lagerbielke.

Läs hela pressmeddelandet 2014-04-29

 

För ytterligare information, högupplösta bilder eller utlåning av produkter till fotograferingar, vänligen kontakta Trendgruppen PR, Elin Svensson,
08-23 00 21, showroom@trendgruppen.se

 

 

 

Den omtyckta bestickserien CPB 2091 utökas med nya korpusdelar

Med CPB 2111 (vas), CPB 2112 (ljusstake med rund botten) och CPB 2113 (ljusstake med oval botten) har Prins Carl Philip ritat modern och exklusiv silverkorpus för den stilmedvetna konsumenten.

Vasen och ljusstakarna stämmer väl överens med övriga delar i CPB 2091-serien. Den karaktäristiska rundningen som återkommer på kniv, gaffel, sked och selterglas syns även i de nya korpusformerna. Liksom med selterglaset har formgivaren förstärkt rundningen i vasens ovandel genom att låta dess botten få en oval form. Denna lek med symmetrin låter silvret som material tala. Enkelt och estetiskt, precis som övriga delar i den omtyckta bestickserien.

CPB 2113 har en solid fot i 925 silver vilket ger den en fantastisk tyngd. Den utkommer endast i en exklusiv limiterad upplaga av 100 exemplar.

Totalt består serien av 12 delar; sked, gaffel, kniv, förrättsgaffel, förrättskniv, efterrättssked, kaffesked, tårtspade, selterglas, vas och två ljusstakar.

Pressmeddelande 2011-12-13

Information om Mema/GAB

Pressmeddelanden
2010-05-25  CPB 2091 - Nya former för det dukade bordet av formgivaren Carl Philip Bernadotte för hantverksföretaget Mema/GAB   Läs mer

2009-12-01 Alma - Nytt samlarkoncept i gjutjärn & silver av Anders Ljungberg - Läs mer

2009-08-27  Mema/GAB utökar serien CPB 2091 med efterrättssked och kaffesked - design Carl Philip Bernadotte - Läs mer

Bilder

För högupplösta bilder klicka här eller kontakta vår marknadsavdelning: marknad@gense.se 


Utlåning av bestick

På Mema/GAB lånar vi gärna ut bestick för dukningsreportage eller liknande.

Kontakta Karin Sköldberg för mer information. Ring: 08-23 00 21 eller maila: karin.skoldberg@trendgruppen.se

FÖR PRESSFOR THE PRESS