Nytt bestick i äkta silver
”Vackraste gåvan som håller i generationer”

Med omsorg och känsla för detaljer har Erika Lagerbielke formgivit silverbesticket Estelle i ett spännande samarbete med anrika företaget Mema/GAB. Vid skapandet av sitt första bestick har den erkända formgivaren funnit inspiration i den svenska silvertraditionen och den enkla formens skönhet.

I sin vackra och tidlösa design är Estelle en bestickserie att föra vidare i generationer. Besticket tillverkas i tre delar, moccasked, kaffesked och tårtspade och ingår i serien Kungasilver. Pris: moccasked 589 kr, kaffesked 639 kr och tårtspade 2149 kr. Estelle finns i butik från 1 juli.
Pressmeddelande 2014-04-29

 

 

 

 

 

 

Den omtyckta bestickserien CPB 2091 utökas med nya korpusdelar

Med CPB 2111 (vas), CPB 2112 (ljusstake med rund botten) och CPB 2113 (ljusstake med oval botten) har Prins Carl Philip ritat modern och exklusiv silverkorpus för den stilmedvetna konsumenten.

Vasen och ljusstakarna stämmer väl överens med övriga delar i CPB 2091-serien. Den karaktäristiska rundningen som återkommer på kniv, gaffel, sked och selterglas syns även i de nya korpusformerna. Liksom med selterglaset har formgivaren förstärkt rundningen i vasens ovandel genom att låta dess botten få en oval form. Denna lek med symmetrin låter silvret som material tala. Enkelt och estetiskt, precis som övriga delar i den omtyckta bestickserien.

CPB 2113 har en solid fot i 925 silver vilket ger den en fantastisk tyngd. Den utkommer endast i en exklusiv limiterad upplaga av 100 exemplar.

Totalt består serien av 12 delar; sked, gaffel, kniv, förrättsgaffel, förrättskniv, efterrättssked, kaffesked, tårtspade, selterglas, vas och två ljusstakar.

NYHETERNEWS