Vad är silver och nysilver?

Silver är en beteckning som är mycket klar definierad. Silver är en mjuk ädelmetall och silverinnehållet delas i 1000 delar. Mema/GABs silverbestick inehållet minst 830 delar silver, dvs 83 % rent silverinnehåll.

Nysilver är beteckningen för bestick som endast har ett överdrag av silver.

Hur bör jag förvara mina silverbestick?

Vi rekommenderar att man använder sina silverbestick varje dag, då behöver man inte putsa dem. Då går det utmärkt att lägga dem i bestickslådan. 

Anväds inte besticken varje dag är det bäst att lägga dem lufttätt, torrt och på ett mörkt ställe. Ytterligare bör silverbesticken inte komma i kontakt med gummi som t ex. gummiband.


Ska silverbesticket putsas varje gång jag använder det?

Nej! Det är ett mycket vanligt missförstånd att silverbestick ska putsas hela tiden. Men ju mer du använder besticken desto mindre behöver det putsas. Med en korrekt förvaring och användande med jämna mellanrum är det inte nödvändigt att putsa besticket.

Går mina silverbestick att diska i maskin?

Allt Mema/GAB silver tål att diskas i maskin. Då silver är mycket hållbart och resistent material tål det faktiskt bättre än något annat material att diskas i maskin. Silverbesticket tål dessutom moderna diskmedel bara man håller silver och stål avskilt i maskinen.

Hur putsar jag mina bestick?

Det finns idag många enkla lösningar till putsning av silverbestick. Du kan hos din guldsmed få putsmedel i olika varianter. Det finns både impregnerade putstrasor, silverputs som spray till stora mängder bestick, traditionell silverputs som pasta och en flaska med doppskål till besticket. Så du kan enkelt välja den lösning som passar dig bäst och uppfyller ditt behov.

 

FAQFAQ